Altena Rond, wandelen voor Pink Ribbon!

Streefbedrag behaald
van totaal € 20.000 (352%)
Doneer nu Start actie

Hoge opbrengst ‘Altena Rond’ voor Pink Ribbon.

Het was een fantastische dag, zaterdag 14 oktober. De weersvoorspellingen voor dit weekend waren heel positief in een periode van herfstregen en storm. En….. dit keer kwamen de voorspellingen ook echt uit.

Vanaf acht uur 's morgens verzamelden zich de 500 deelnemers aan de wandeltocht Altena Rond, een wandeltocht van 17 km door het land van Heusden en Altena. Met de wandeltocht werd geld ingezameld voor Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet om borstkanker te bestrijden. 

Om 8.00 uur al druppelden de eerste deelnemers binnen op Fort Altena. Om 8.30 uur was het grootste deel van de deelnemers binnen. Na een korte toespraak van de organisatie, ging de wandeltocht van start. De start vond plaats door het oplaten van een met gas gevulde ballon waaraan een label was bevestigd met de tekst: “Kanker de wereld uit”. Daarna gingen de deelnemers van start in een vrolijk ochtendzonnetje.

Er waren drie posten onderweg ingericht, één en bij de jachthaven van Sleeuwijk, één bij de Boon’s Markt in Woudrichem en een derde langs de Roef bij de oversteekplaats naar de Uppelse molens.

De route voerde langs en door Sleeuwijk, over de Groesplaat, een natuurgebied van Brabants Landschap (waar paarden en koeien lopen), vestingstad Woudrichem (met het huis van dokter Tinus), Oudendijk, het Iris Vlinderpad en langs de Uppelse Molens en het Liniepad weer terug naar Fort Altena. De reactie van veel lopers was, dat zij op plaatsen zijn geweest, waar zij nog nooit geweest waren.

Het was een dag met twee gezichten. Enerzijds werd aandacht gevraagd voor een vreselijke ziekte. Meestal wordt de vrouw door deze ziekte getroffen, maar het treft ook de partner. En als er kinderen zijn, lijden ook zij er onder en ook de familie en vrienden. Kortom; deze ziekte treft de hele samenleving. Dierbaren staan vaak machteloos. Het enige dat ze kunnen doen is er zijn voor de zieke en haar ondersteunen. Maar met de wandeling van Altena Rond kregen de deelnemers de kans om echt iets te doen tegen de ziekte en Pink Ribbon wapens in handen te geven om de ziekte te bestrijden. Voor veel deelnemers was de wandeling een therapie en uitlaatklep.

Terug op het Fort Altena werden de deelnemers als held binnengehaald en terecht. Er was blijdschap en trots voor het leveren van deze prestatie. Er was een lach en er waren tranen. Tranen van verdriet en tranen van blijdschap. De Herriemeuzikken waren er met muziek om de deelnemers op de laatste meters van de wandeling naar de finish te begeleiden en Han van den Akker (de evenementen-speaker) stond bij de finish om ze feliciteren.

De afsluiting van deze mooie, vrolijke en emotionele dag was voor de uitreiking van de cheque aan Pink Ribbon. Han bedankte de deelnemers, sponsors, vrijwilligers en de gastvrouwen van het Fort Altena. Gert Jan Rouvoet schreef het bedrag van de opbrengst op de cheque (€ 72.403) en overhandigde deze aan Brigitte Dubbelaar van Pink Ribbon. De donatieknop op deze website blijft voorlopig nog openstaan. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

 

Heeft u nog vragen? G.J. Rouvoet/ 0612643817/ g.rouvoet@casema.nl

 

Sharon & Wendy Organisatie Altena Rond

altenarond@hotmail.com