Evenementinformatie

Drunens Wandelfestival hoopt op ‘grootste roze lint ooit’ voor Pink Ribbon


DRUNEN – Twee jaar was het nagelbijten. Gaat het Drunens Wandelfestival door en zo ja, in welke vorm? Twee keer werd het noodgedwongen een alternatieve editie. Afgelopen jaar werd het Drunens Wandelfestival weer gehouden zoals voor de Corona. Ook dit jaar trekt op 24 juni aanstaande ‘het grootste roze lint ooit’ voor Pink Ribbon door Drunen en omgeving. Inschrijven kan vanaf 1 april.

In 2020 hield de stichting Wandelen Tegen Kanker vanwege de coronapandemie noodgedwongen een digitaal wandelevenement. In 2021 was er een fysieke editie, maar zonder festival en met een maximum aantal lopers vanwege coronarestricties. Vorig jaar was het festival in ‘normale vorm’ terug. En dit jaar gaan we er op 24 juni weer een geweldig feest van maken

Afstanden en vertrektijden


Festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen
Torenstraat 146 – 150 in Drunen

 • De wandeling van 4 km is speciaal voor rolstoelen en is een verharde route.
  Starttijd tussen 8.00 en 14.00 uur.
 • De wandeling van 8 kilometer bestaat uit 1 route-lus.
  Starttijd tussen 8.00 en 14.00 uur.
 • De wandeling van 16 kilometer bestaat uit 2 route-lussen. Elke lus bevat een unieke route. Je loopt dus niet tweemaal dezelfde lus.
  Starttijd tussen 8.00 en 12.00 uur.
 • ‚ÄčDe wandeling van 25 kilometer bestaat uit 3 route-lussen. Elke lus bevat een unieke route. Je loopt dus niet driemaal dezelfde lus.
  Starttijd tussen 8.00 en 10.00 uur.

Festivalterrein


Het festivalterrein is het kloppend hart van het evenement met onder andere een podium met muziekoptredens, een kinderfestivalterrein, marktkraampjes, bars, foodtrucks en ruime sta- en zitplaatsen voor de lopers en bezoekers.

Munten

We maken gebruik van munten om eten en drinken te kopen. Je kunt betalen met pin. Als je alcohol wilt drinken, kun je bij de kassa een Nix 18 bandje halen.

Vervoer

Kom het liefst op de fiets. We hebben een parkeerterrein voor auto’s, maar dit kost € 2,00. Dit dien je te voldoen aan de parkeerbeheerders (contant of per pin). Ook deze opbrengsten zijn voor Pink Ribbon.

Persoonlijke boodschap

Wil je een persoonlijk bericht achterlaten om iemand een hart onder de riem te steken of jouw persoonlijke motivatie om mee te lopen delen? Dat kan via de website van Drunens Wandelfestival. Wij maken dan een selectie voor de laan der Bezinning waar alle lopers langskomen.

Pink Piggies

Natuurlijk gaan we voor een fantastisch evenement voor alle deelnemers. Ieder loopt om zijn of haar eigen redenen. En we ondersteunen iedereen hierin van harte. Onze organisatie wil naast een gedenkwaardig evenement, ook een onvergetelijke opbrengst voor Pink Ribbon bewerkstelligen. Vergeet alsjeblieft daarom ook niet om je Pink Piggies in te leveren. Uiteraard krijg je direct een nieuw spaarvarken voor het Drunens Wandelfestival op 24 juni 2023!

We wensen alle deelnemers succes met de voorbereidingen en wensen jullie een prachtige wandeltocht toe.