Over de Dam tot Dam wandeltocht

Geschiedenis

Le Champion

Stichting Sportevenementen Le Champion staat sinds jaren bekend om het organiseren van sportevenementen in het algemeen en in het bijzonder van wieler- en hardloopevenementen. De Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon zijn de bekendste evenementen die de rijke geschiedenis van Le Champion evenementen opgeleverd heeft.

In 2003 ontstond het idee om, na eerder het fietsen en hardlopen tot kunst te hebben verheven, de wandelsport te ‘ontdekken’. Wat in Egmond aan Zee begon met een eerste test – waaraan 2.700 ‘pioniers’ aan de start verschenen – resulteerde in 2003 in de eerste Dam tot Dam Wandeltocht. De achterliggende gedachte was het bieden van een extra mogelijkheid om het Dam tot Damloop parcours ook wandelend af te kunnen leggen en een weekend lang te genieten van de unieke sfeer die zo typerend is voor de Dam tot Dam evenementen.

Een bijkomstigheid was de nieuwe groeimogelijkheid, omdat de limiet van de Dam tot Damloop inmiddels in zicht was gekomen. De datum was snel gekozen en een Dam tot Dam weekend was geboren.

Pink Ribbon x Le Champion

Sinds de laatste editie is Pink Ribbon officieel naamgever van de Dam tot Dam Wandeltocht. 

Editie 2022

Cheque Dam tot dam wandeltocht editie 2022

Op 17 september 2022, na 2 jaar uitstel door corona, vond de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht plaats. En wat was het een geweldig evenement. Het weer zat mee en er waren veel geweldige deelnemers die genoten van de wandelroute. We hebben ze met veel plezier aangemoedigd op de Pink Stop en ze ontmoet bij de Pink Ribbon-stand op de finish.

Al die wandelaars haalden sinds april 2022 een prachtig bedrag van € 346.830 voor ons op. Daarnaast doneerden deelnemers nog een bedrag van € 6.204,51 via Le Champion gedoneerd. 

Doe mee in 2023!

19e editie
Inmiddels is de Dam tot Dam Wandeltocht alweer toe aan haar 19e editie! Deze editie is omgedoopt tot de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht.
Wandel je mee? 

Inschrijven via Pink Ribbon
Als je je via deze site inschrijft koop je bij ons een startbewijs en krijg je een pagina waarmee je donaties kan gaan werven om jouw deelname te laten sponsoren.

Ja, ik schrijf me in via Pink Ribbon


Heb je al een startbewijs? 
Heb je via Le Champion al een startbewijs, dan kan je jouw deelname alsnog laten sponsoren. Je kan dan hier een actiepagina maken en zo in actie komen voor meer borstkankeronderzoek. 

Ja, ik wil een actiepagina

Meer lezen over de geschiedenis van de wandeltocht kan op de website.

Waarom we wandelen

Pink Ribbon zet zich iedere dag in voor een goed leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat doen we door geld in te zamelen voor het financieren van onderzoek. Maar, dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we hulp bij nodig.

Samen staan we sterker. Sluit je aan en wandel mee met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Hand in hand en schouder aan schouder. Zij aan zij tegen borstkanker.

De opbrengst van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht gaat naar de borstkankervereniging Nederland (BVN).

Lees hier over het werk van de BVN