Veelgestelde vragen

Wat is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandeltocht, georganiseerd door sportevenementenbureau Le Champion. De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Ruim 16.000 wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Er zijn aantrekkelijke routes van 10, 20, 27 of 42 km. De start van de 20, 27 en 42 km is op de Dam in Amsterdam. De 10 km start in het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Over samenwerking Pink Ribbon
Sinds 2020 is de wandeltocht omgedoopt tot Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De komende jaren is Pink Ribbon het officiële doel van de wandeltocht. We zijn blij dat we samen met Le Champion en de deelnemers, op deze manier veel geld kunnen ophalen voor borstkankeronderzoek.
Lees meer over Pink Ribbon op de website

Hoeveel kost het om mee te doen?

De verschillende afstanden hebben allemaal een andere prijs.

10 km: €13,50 (incl. 9% BTW)
20 km: € 17,- (incl. 9% BTW)
27 km: €18,- (incl. 9% BTW)
42 km: € 19,50 (incl. 9% BTW)

Dit inschrijfgeld innen we in opdracht van Le Champion en zijn niet ten bate van Pink Ribbon.

 

 

Ik kan niet meer meedoen. Krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

Nee, Pink Ribbon geeft geen inschrijfgeld terug. We innen dat in opdracht van Le Champion. Dit staat ook uitgelegd in de actievoorwaarden.

Ik kan niet meer meedoen. Worden mijn donaties teruggestort?

Nee, dat kan niet. Pink Ribbon geeft geen donaties terug. De donaties die je hebt opgehaald dragen bij aan nieuw en belangrijk borstkankeronderzoek. 

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Je kunt tot uiterlijk 24 juli 2023 je afstand wijzigen. Na deze datum kun je jouw afstand niet meer veranderen. Afhankelijk vanaf welk moment je hebt ingeschreven bij Pink Ribbon, krijg je na 23 mei of 20 juni een bevestiging van je deelname via Le Champion. Dat is de organisator van het event. Zodra je die bevestiging hebt gehad kunnen zij jouw inschrijving in hun systeem aanpassen. Wil je dat? Dan stuur je een mail met je verzoek naar helpdesk@lechampion.nl. Dan pakken zij het verder op!

Kan ik shirts bestellen (voor mijn team)?

Ja dat kan! Bij inschrijving kan je een of meerdere T-shirts bestellen. Een T shirt kost €15,- in de voorverkoop. Op de dag zelf betaal je €17,50.

Welke maten shirts kan ik bestellen?

Er zijn diverse maten T-shirts te koop. 
Heren: s, m, l, xl en xxl
Dames: s/36, m/38, l/40, xl/42 en xxl/44

Kan ik mijn shirt ruilen?

Tot 24 juli 2023 kun je de shirtmaat wijzigen in het persoonlijke dashboard. De link naar het persoonlijke dashboard ontvang je van Le Champion. Afhankelijk vanaf welk moment je hebt ingeschreven bij Pink Ribbon, kan je deze bevestiging verwachten na 23 mei of 20 juni. Vanuit daar kun je kiezen voor 'extra's bijbestellen'. Daarna kun je je shirtmaat niet meer wijzigen en adviseren we je om onderling te ruilen.

Wanneer krijg ik mijn wandelshirt?

Als je een wandelshirt hebt besteld, dan kan je deze op zaterdag 16 september - op vertoon van je bon - ophalen bij de start in Amsterdam, of bij de finish in Zaandam. 

De shirts die bij het sluiten van de start op de Dam niet zijn opgehaald worden naar Zaandam vervoerd. Daar kunnen ze tot 17 uur (sluitingstijd van het event) worden opgehaald. De QR code voor het ophalen van je shirt staat in je dashboard. 

Wat doet Pink Ribbon met het opgehaalde geld?

Het geld dat wordt opgehaald gaat naar Borstkankervereniging Nederland (BVN). Zo zorgen we samen voor een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst.

Voor wie is het evenement?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandelevent voor elk niveau. Kijk voor meer informatie op de website van het evenement

Is er een minimum leeftijd voor deelname?

Vanaf 4 jaar moet je betalen voor je deelname.

We wandelen verschillende afstanden. Kunnen we dan wel een team vormen?

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin de deelnemers verschillende afstanden wandelen. Uiteraard loop je dan niet (de hele tijd) samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Is geld ophalen verplicht?

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. 

Wie betaalt de organisatie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht?

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht wordt georganiseerd door Le Champion. Zij dragen ook de kosten voor de organisatie van dit evenement.

Wat zijn de starttijden?

Voor alle informatie over het evenement verwijzen we je graag naar de website van het evenement. Op deze pagina kan je meer informatie over de start & finish vinden. 

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de Dam tot Dam Wandeltocht 2023?

De inschrijving voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht sluit op 4 september 2023

Kan ik mijn medaille laten personaliseren?

Bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht ontvang je na afloop een mooie medaille als herinnering aan je prestatie. Om deze herinneringsmedaille een extra persoonlijk karakter te geven, biedt organisator Le Champion de mogelijkheid om je medaille te personaliseren door middel van een gegraveerd plaatje met daarop jouw naam en afstand.

Je kunt deze service bestellen via je inschrijving vanaf pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl. Heb je je via Pink Ribbon ingeschreven, of wil je na je inschrijving alsnog een gepersonaliseerde medaille, dan kan je een nabestelling plaatsen.

Wat doet Pink Ribbon?

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.
Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding. Het geld dat Pink Ribbon ophaalt wordt besteed door KWF aan onderzoek en projecten op gebied van borstkanker. Subsidie aanvragen op het gebied van borstkankeronderzoek kunnen worden ingediend bij KWF. Deze onderzoeken zijn geoormerkt als zijnde gefinancierd door Pink Ribbon.

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe?

Het geld dat met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht wordt opgehaald gaat via Pink Ribbon naar Borstkankervereniging Nederland (BVN). Lees meer over BVN.

Waarom werft Pink Ribbon fondsen voor borstkankeronderzoek?

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen borstkanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 3.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Meer onderzoek is daarom nog steeds hard nodig.

Welke onderzoeken financiert Pink Ribbon?

Pink Ribbon financiert onderzoeken op het gebied van borstkanker. Op de website van Pink Ribbon lees je welke onderzoeken financiering ontvangen. 

Hoe kiest Pink Ribbon haar onderzoeken uit?

Pink Ribbon ontvangt jaarlijks onderzoeksaanvragen van wetenschappers. Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding. De KWF Adviesraad, bestaande uit nationale toponderzoekers en (ex-)patiënten, toetst alle onderzoeksaanvragen kritisch op wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Lees hier meer over dit proces.

Kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief van Pink Ribbon?

Ja, je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief van Pink Ribbon. Hiermee houden we je op de hoogte over ontwikkelingen in onderzoek en onze bestedingen.

Wat betekent het CBF Keurmerk?

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek. Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven. Lees meer over het CBF.

Hoe kom ik in contact met iemand van Pink Ribbon?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we verschillende contactmogelijkheden.

  • Ben je pers? Bekijk de website van Pink Ribbon voor de mogelijkheden.
  • Ben je een actievoerder of wil je een actie starten? Neem dan contact met ons op via acties@pinkribbon.nl
  • Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen: bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur) een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn
  • Meer informatie over borstkanker vind je ook op borstkanker.nl

Wat is een algemene donatie?

Dat betekent dat je direct aan Pink Ribbon doneert. Dus niet aan een actievoerder.

Hoe doneer ik aan een deelnemer?

Via het zoekveld bovenin of via de knop doneer kun je zoeken op naam. Je kunt een gift overmaken met iDEAL en met een creditcard.

Wat is het belastingvoordeel van doneren?

Je donaties zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je hier.

Er wordt €0,40 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

Aan dit handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. Pink Ribbon probeert zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,40 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.

Doneren via IDEAL werkt niet.

Dat is vervelend. Neem even contact op met acties@pinkribbon.nl. Dan helpen we je verder.

Iets op de site werkt niet. Kan ik dat aan jullie doorgeven?

We horen het graag als iets niet werkt. Geef het even door via acties@pinkribbon.nl. Dan gaan we ermee aan de slag.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Klik bij het inloggen op "Wachtwoord Vergeten". Je ontvangt dan een e-mail waarmee je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Tip: Check ook je SPAM inbox. Lukt het niet? Stuur ons dan even een mailtje via acties@pinkribbon.nl.

Moet ik een e-mailadres hebben?

Ja, alle deelnemers moeten een uniek e-mailadres hebben. Het is dus niet mogelijk om 2 personen (of meer) met 1 e-mailadres in te schrijven.

Waarom moet ik een account met wachtwoord aanmaken?

Iedere deelnemer schrijft zich in en krijgt een persoonlijke deelnemerspagina. Daarmee kun je makkelijk fondsenwerven voor Pink Ribbon. Jouw sponsoren maken hun donatie direct over op jouw pagina. Zo is het transparant hoeveel geld we hebben opgehaald.

Kan ik op één e-mailadres twee deelnemers aanmelden?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Iedereen heeft een eigen e-mailadres nodig.

  • Alle deelnemers moeten persoonlijk akkoord gaan met het deelnemersreglement
  • Elke deelnemer krijgt een eigen actiepagina, waarop zij de voortgang van hun eigen actie kunnen bijhouden (niet verplicht)