Veelgestelde vragen

add remove

Hoe start ik een actie?

Je kunt je op elk gewenst moment registreren. Klik op de knop 'Kom in actie' en kies een manier die bij jou past. Na registratie ontvang je direct een mail met een link naar je actiepagina. De eerste dagen zullen we je meer tips mailen om je te helpen met actievoeren.

add remove

Zijn er actievoorwaarden die ik moet weten?

Ja, er zijn inderdaad actievoorwaarden voor fondsenwerving. Die zijn bedoeld om jezelf, maar ook je donoren en Pink Ribbon te beschermen. We vragen je dan ook om deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat je in actie komt of zelf een evenement organiseert. Onze actievoorwaarden kun je hier terugvinden.

add remove

Op welke manieren kan ik in actie komen voor Pink Ribbon?

Je kunt op verschillende manieren in actie komen. Doe mee aan een bestaand evenement, organiseer een eigen actie of start een online collectebus. Je vindt de verschillende opties onder 'Kom in actie'.

add remove

Welke hulp kan ik van Pink Ribbon verwachten?

Het is jouw actie, dus probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Uiteraard willen we je hierbij helpen. Zo is ons handige actieplatform een hele mooie plek om je actie op te zetten. En ook tijdens je actie kun je ondersteuning van ons verwachten. Bekijk vooral onze pagina met tips en tools. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mail via acties@pinkribbon.nl of bel ons tijdens kantooruren op 020 5700 525 (gebruikelijke belkosten) 

add remove

Waar gaat het geld dat ik ophaal naartoe?

Het geld dat je ophaalt komt direct ten goede aan borstkankeronderzoek. Meer lezen over het werk van Pink Ribbon? Dat lees je hier.

add remove

Wat gebeurt er als mijn actie klaar is?

Als je actie klaar is sluiten we je actiepagina. Mocht je graag een certificaat van jouw actie ontvangen, mail ons dan even. Dan maken we er eentje. Speciaal voor jou!

add remove

Hoe laat ik mensen weten dat ik in actie kom voor Pink Ribbon?

Schreeuw het van de daken! We helpen je ook door mails met actietips te sturen. En je kan hier op dit platform tools vinden die je helpen om je actie te delen op social media.

add remove

Ik wil mijn actie delen op social media. Hoe doe ik dat?

Als je bent ingelogd, vind je op je persoonlijke dashboard handige buttons waarmee je jouw actie kunt delen via Facebook, WhatsApp, Twitter en andere social media. Verder kun je gebruik maken van de speciale social media afbeeldingen in onze toolkit.

add remove

Waarom sluit mijn actiepagina na een bepaalde datum?

Elk jaar starten duizenden actievoerders een mooie actie voor Pink Ribbon. Om de meest recente acties de aandacht te geven die ze verdienen, sluiten we oude acties. Verder heeft Pink Ribbon twee keer per jaar een periode voor financiering. Het geld van jouw actie valt dus steeds binnen een van deze twee periodes. Om het geld van jouw actie te kunnen besteden aan onderzoek moeten we dus zeker weten dat je actie is afgerond. Vandaar dat je actie 30 dagen na een evenement wordt gesloten of drie maanden na inschrijving. Daarnaast houden we uit privacy-overwegingen er rekening mee dat jouw (gevoelige) persoonsgegevens maar beperkte tijd zichtbaar op het platform. En tenslotte hebben we uit ervaring geleerd dat de meeste acties ongeveer drie maanden actueel blijven. Zo zien we bij evenementen dat een actie na 30 dagen nauwelijks meer activiteit vertoond. Het is trouwens altijd mogelijk om je einddatum zelf te verlengen. Neem dan even contact met ons op via acties@pinkribbon.nl.

add remove

Ik heb mijn doel bereikt. Wat nu?

Geweldig dat jij je doel hebt bereikt. Daag jezelf dan extra uit door het streefbedrag te verhogen. Log in en ga naar jouw dashboard. Je verandert je streefbedrag onder 'Bewerk mijn pagina'.

add remove

Wat moet ik doen als ik mijn doel niet haal?

Geen enkel probleem. Iedere euro telt. En het halen van je doelbedrag is in veel gevallen geen verplichting.

add remove

Hoe kan ik met mijn collega's of bedrijf in actie komen voor Pink Ribbon?

Je kunt met je bedrijf een actie opzetten. Maar je kunt ook samen met je collega's meedoen met een event of met je bedrijf de opbrengst van een team verdubbelen. Eigenlijk is alles mogelijk. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat bij jou, je collega's en je bedrijf past. En waarmee je anderen kunt inspireren.

add remove

Fondsenwerven met een QR code. Hoe werkt dat?

  1. Log in op jouw account
  2. Ga naar je dashboard
  3. Kies: Bewerk mijn pagina
  4. Scroll naar beneden
  5. Klik op: Download QR-code of QR-poster
  6. Sla je QR-code op als PDF Deel je QR-code met je vrienden en hang de poster overal op
add remove

Mag ik het logo van Pink Ribbon gebruiken voor mijn actie?

Daar hebben we een speciaal actie-logo voor. Het is natuurlijk een actie voor Pink Ribbon, maar jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw actie. Met het speciale 'in actie voor' logo ziet iedereen dat jij deze actie hebt opgezet voor Pink Ribbon. Je kunt het actie-logo hier downloaden. Andere logo's van Pink Ribbon zijn beschermd en mag je niet gebruiken.

add remove

Kan ik mijn streefbedrag veranderen?

Ja, je kunt je streefbedrag altijd bijstellen. Heb je je doel behaald? Daag jezelf dan extra uit door het streefbedrag te verhogen. Log in en ga naar jouw dashboard. Je verandert je streefbedrag onder 'Bewerk mijn pagina'.

add remove

Kan ik de einddatum van mijn actie veranderen?

Ja, dat kan. We helpen je er graag bij. Stuur even een mailtje naar acties@pinkribbon.nl

add remove

Wat gebeurt er als mijn account onzichtbaar wordt gemaakt?

Als jouw actiepagina onzichtbaar wordt gemaakt, kunnen andere mensen jouw pagina niet meer vinden. Wil dat terugdraaien? Mail ons dan via acties@pinkribbon.nl

add remove

Kan ik de naam van mijn actie wijzigen?

Ja, je kunt de naam van je actie wijzigen. Log in en ga naar jouw dashboard. Je wijzigt de naam van je actiepagina onder 'Bewerk mijn pagina'. Let op: als je de naam van je actie wijzigt, verandert ook de URL van jouw pagina. Dit kan ervoor zorgen dat mensen je actie niet meer kunnen vinden, die je eerder de oude link hebt gestuurd.

add remove

Kan ik mijn actiepagina verwijderen?

Nee, in verband met onze administratie kan een actiepagina niet helemaal worden verwijderd. Het is wel mogelijk om je actiepagina onzichtbaar te maken. Log in, ga naar het dashboard van je actiepagina en klik op 'instellingen'.

add remove

Wat doet Pink Ribbon met het geld dat ik ophaal?

Het geld dat Pink Ribbon ophaalt wordt door KWF Kankerbestrijding - waar Pink Ribbon onderdeel van is - besteed aan onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. Op Pinkribbon.nl/onderzoek lees je daar meer over en kan je zien naar welke projecten en onderzoek het geld gaat.

add remove

Wat is een algemene donatie?

Als je via deze actiesite op de button ‘Doneren’ bovenin het menu klikt, doe je een algemene donatie. Dat betekent dat je met jouw donatie niet 1 specifieke actie ondersteunt. Je doet dan enkel een donatie, zonder dat je zelf een actie opzet.

add remove

Hoe doneer ik aan een actievoerder?

Typ in de zoekbalk rechtsboven op deze site de naam van de actievoerder die je zoekt.
Je kan ook zoeken via de ‘Doneer’-knop, daar kun je ook de naam van de actievoerder die je zoekt intypen.
Nog makkelijker: vraag de actievoerder om een directe link naar de actiepagina. Dan kan je meteen daar een donatie doen.

add remove

Ik heb contact geld gekregen voor mijn actie. Hoe lever ik dat in?

Stort het contacte geld eerst op je bankrekening. Dat doe je via je bank of een locatie van geldmaat. Via je eigen actiepagina of via de doneer-knop kun je het ingezamelde geld dan op jouw actiepagina storten.

add remove

Hoe kan ik structureel geld geven aan Pink Ribbon?

Wat super dat je ons structureel wilt steunen. Meld je aan als donateur via de website van Pink Ribbon.

add remove

Wat is het belastingvoordeel van doneren?

Je donaties zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je hier.

add remove

Er wordt €0,40 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

Aan ons handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. Pink Ribbon probeert zoveel mogelijk geld voor borstkankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,40 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.

add remove

Doneren via IDeal werkt niet.

Dat is vervelend. Check of er misschien een storing is bij jouw bank en probeer het later nog eens. Geen storing? Neem snel even contact op met ons actieteam via acties@pinkribbon.nl of bel tijdens kantooruren naar 020 5700 525 (gebruikelijke belkosten). We kijken graag even met je mee.

add remove

Wat gebeurt er met het geld dat ik ophaal?

Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Maar dat kunnen we niet zonder jou. Want of je nu met vriendinnen een high tea organiseert, meeloopt tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht of in onze webshop de Pink Ribbon Armband bestelt, je steunt ons en alle vrouwen met borstkanker enorm. Samen bereiken we meer. Samen staan we zij aan zij tegen borstkanker.

add remove

Wat is de missie van Pink Ribbon?

Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Maar dat kunnen we niet zonder jou. Want of je nu met vriendinnen een high tea organiseert, meeloopt tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht of in onze webshop de Pink Ribbon Armband bestelt, je steunt ons en alle vrouwen met borstkanker enorm. Samen bereiken we meer. Samen staan we zij aan zij tegen borstkanker. Lees meer over Pink Ribbon op de website.

add remove

Waar kan ik het jaarverslag downloaden?

Sinds oktober 2016 is Pink Ribbon onderdeel KWF Kankerbestrijding. De inkomsten, uitgaven etc. worden meegenomen in het jaarverslag van KWF.

add remove

Waarom het CBF Keurmerk? En wat betekent dat eigenlijk?

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek. Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding (waar Pink Ribbon onderdeel van is) in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven. Lees meer over het CBF.

add remove

Hoe kom ik in contact met iemand van Pink Ribbon?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we verschillende contactmogelijkheden.

  • Ben je pers? Bekijk de website van Pink Ribbon voor de mogelijkheden.
  • Ben je een actievoerder of wil je een actie starten? Neem dan contact met ons op via acties@pinkribbon.nl
  • Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen: bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur) een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn
  • Meer informatie over borstkanker vind je ook op borstkanker.nl
add remove

Iets op de site werkt niet. Hoe geef ik dat aan jullie door?

We horen het graag als je ergens vastloopt. Stuur een mailtje met een omschrijving van het probleem naar acties@pinkribbon.nl Dan gaan we ermee aan de slag.

add remove

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Klik bij het inloggen op "Wachtwoord Vergeten". Je ontvangt dan een e-mail waarmee je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Tip: Check ook je SPAM inbox. Lukt het niet? Stuur ons dan even een mailtje via acties@pinkribbon.nl.

add remove

Ik krijg de melding: "Je bent al geregistreerd met dit e-mailadres." Wat moet ik doen?

Misschien ben je al eens eerder voor ons in actie gekomen. Of ben je begonnen met het aanmelden voor een evenement, maar je registratie niet afgemaakt? Hoe dan ook: bel of mail ons even. Dan kijken we met je mee hoe we dit kunnen oplossen voor je. Onze gegevens vind je onder 'Contact'