Deelnemersverhaal Laura

Tijdens haar behandelingen liep Laura de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

“Het was een eind, maar ik heb het gehaald! 20 kilometer wandelen met 20 vriendinnen. En dat terwijl ik net mijn bestralingstraject had afgerond vanwege de diagnose triple negatieve borstkanker. Het viel me zwaar, maar het was ook hele mooie dag!”  

Eind december 2022 kreeg Laura (52) de diagnose triple negatieve borstkanker. “Een agressieve vorm, dus agressief in de aanval. Dat waren de woorden van mijn arts.” Tijdens haar behandelingen bleef ze sporten, drie keer in de week. Bij haar eigen CrossFit club en bij een speciaal oncologie klasje bij de fysiotherapeut. “Het was sporten op een ander level dan ik gewend was. Bijna wekelijks kreeg ik de vraag waar ik toch de kracht en energie vandaan haalde om het toch te doen. Maar dit was één van de weinige dingen die ik zelf kon doen en ik haalde er ook veel plezier uit. Plus dat het samen zijn met lotgenoten ook heel fijn is, zij weten precies wat jij doormaakt.” 

Chemotherapie & wandelen 
 
“Telkens als ik chemotherapie had ging er een vriendin mee. Daarna liepen we altijd een rondje van 5 kilometer en sloten we af met een lunch.” Laura besluit om samen met een groep van 20 vriendinnen, 20 kilometer te wandelen bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Ze zet een actie op die al snel veel geld oplevert. “Ik heb onder andere een carwash actie georganiseerd, waarbij mensen tegen een donatie hun auto konden laten wassen. Het was een top dag met een geweldig resultaat.”  

Samen sterk

Laura’s wandelgroep bestaat uit vriendinnen van haar sportclub, vriendinnen die ze kent van stappen, ex-collega’s, ‘gewone’ vriendinnen, vrouwen uit haar oncologie sportgroepje en vriendinnen die zelf ook borstkanker hebben gehad. “Een van die vriendinnen kreeg 12 jaar geleden borstkanker. Door wetenschappelijk onderzoek en nieuwe kennis zie je dat er verschil zit in onze behandelingen. Onderzoek is daarom zo belangrijk! Om die reden besloten we ook om mee te doen en geld op te halen voor Pink Ribbon. Samen sterk, want mede dankzij hun steun en kracht kan ik dit proces aan.” Wandel ook mee met de Dam tot Dam Wandeltocht

Laura Dam tot Dam
Laura wandelt met haar vriendinnen de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht