Over de Dam tot Dam Wandeltocht

Over de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Editie 2023 - bijna 4 ton

Wat een fantastische wandeldag was het tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht 2023.  Het weer zat mee en er waren veel geweldige deelnemers die genoten van de wandelroute. We hebben ze met veel plezier aangemoedigd op de Pink Stop en ze ontmoet bij de Pink Ribbon-stand na de finish.

Pink Ribbon-ambassadeur Quinty Trustfull nam vol trots de cheque met de giga opbrengst in ontvangst. 

20e editie Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht
De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een wandeltocht, georganiseerd door sportevenementenbureau Le Champion. De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Ruim 16.000 wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam. 

Er zijn aantrekkelijke routes van 10, 20, 27 of 42 km. De start van de 20, 27 en 42 km is op de Dam in Amsterdam. De 10 km start in het Dam tot Dam Park in Zaandam. 

Inschrijven via Pink Ribbon
Als je je via deze site inschrijft koop je bij ons een startbewijs en krijg je een pagina waarmee je donaties kan gaan werven om jouw deelname te laten sponsoren.

Ja, ik wil inschrijven


Heb je al een startbewijs? 
Heb je bij Le Champion al een startbewijs gekocht? Dan kan je jouw deelname ook laten sponsoren. Je kan dan hier een actiepagina maken en zo in actie komen voor meer borstkankeronderzoek. 

Ja, ik wil een actiepagina

Geschiedenis & Le Champion

Stichting Sportevenementen Le Champion staat sinds jaren bekend om het organiseren van sportevenementen in het algemeen en in het bijzonder van wieler- en hardloopevenementen. De Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon zijn de bekendste evenementen die de rijke geschiedenis van Le Champion evenementen opgeleverd heeft.

In 2003 ontstond het idee om, na eerder het fietsen en hardlopen tot kunst te hebben verheven, de wandelsport te ‘ontdekken’. Wat in Egmond aan Zee begon met een eerste test – waaraan 2.700 ‘pioniers’ aan de start verschenen – resulteerde in 2003 in de eerste Dam tot Dam Wandeltocht. De achterliggende gedachte was het bieden van een extra mogelijkheid om het Dam tot Damloop parcours ook wandelend af te kunnen leggen en een weekend lang te genieten van de unieke sfeer die zo typerend is voor de Dam tot Dam evenementen.

Een bijkomstigheid was de nieuwe groeimogelijkheid, omdat de limiet van de Dam tot Damloop inmiddels in zicht was gekomen. De datum was snel gekozen en een Dam tot Dam weekend was geboren.

Pink Ribbon x Le Champion

Sinds de 2020 is Pink Ribbon officieel naamgever van de Dam tot Dam Wandeltocht. 

Doe mee in 2024!

Waarom we wandelen

Pink Ribbon zet zich iedere dag in voor een goed leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat doen we door geld in te zamelen voor het financieren van onderzoek. Maar, dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we hulp bij nodig.

Samen staan we sterker. Sluit je aan en wandel mee met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Hand in hand en schouder aan schouder. Zij aan zij tegen borstkanker.

De opbrengst van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht gaat naar de borstkankervereniging Nederland (BVN).

Lees hier over het werk van de BVN