Over Borstkankervereninging Nederland

Wat doet BVN met de opbrengst van de Dam tot Dam Wandeltocht?

De opbrengst van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht gaat naar Borstkankervereniging Nederland (BVN). Zij zijn de patiëntenorganisatie voor iedereen met borstkanker, erfelijke/familiaire aanleg daarvoor en hun naasten.

Dankzij de opbrengst van de wandeltocht kan Borstkankervereniging Nederland mooie projecten doen. We geven je een paar voorbeelden:  

Koffie & Kennis
Ongeveer 6 keer per jaar organiseert BVN Koffie en Kennis-bijeenkomsten. In deze online sessies gaat het om kennis opdoen, vragen stellen en contact maken met elkaar. Per sessie is er een thema. Vaak is er ook een spreker. Aanhaken kan gewoon thuis vanaf je computer of mobiel. Denk aan sessies over keuzes die je kan maken als je de diagnose krijgt, een update over medicatie, wat speelt er allemaal rondom screening en hoe plan je een zorgtraject als je met uitgezaaide borstkanker te maken hebt. 

Platform uitgezaaide borstkanker
In 2023 is het platform voor mensen met uitgezaaide borstkanker ontwikkeld. Met dit platform kan BVN hen op maat ondersteunen. Zowel in contacten met de zorgverlener als in het proces van te maken keuzes en het zoeken naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. 

Websites toegankelijk voor iedereen
De websites b-bewust.nl en monitorborstkankerzorg.nl zijn handige sites met veel informatie voor patiënten. De sites worden zo ingericht dat iedereen de informatie kan begrijpen en gebruiken. Teksten worden verduidelijkt en de sites worden uitgebreid met meer video's. 

Leefstijl: wat kan ik zelf?
Er is heel veel aandacht voor leefstijl. Maar, wat werkt er nu voor jou als borstkankerpatiënt? Gezond eten, bewegen, alcohol en roken; er is meer en meer over bekend wat het doet. BVN gaat alle informatie verzamelen om er een ervaringsgericht verhaal van te maken. Zodat iedere patiënt op maat geholpen kan worden.

Voorlichtingsvideo’s voor borstkankerpatiënten
Samen met specialisten uit diverse ziekenhuizen zijn er 20 voorlichtingsvideo’s ontwikkeld. Over onderzoek en diagnose, opereren, bestralen, systeemtherapie en nazorg. 
De video’s zijn vrij beschikbaar voor alle zorgverleners in Nederland. Doel: bijdragen aan goede voorlichting. Want samen beslissen start met een goed voorgelichte patiënt.
Bekijk de video's.

BVN doet nog veel meer. Lees meer over het werk van BVN op borstkanker.nl.