Veelgestelde vragen

Wat doet Pink Ribbon?

add remove

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.
Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding. Het geld dat Pink Ribbon ophaalt wordt besteed door KWF aan onderzoek en projecten op gebied van borstkanker. Subsidie aanvragen op het gebied van borstkankeronderzoek kunnen worden ingediend bij KWF. Deze onderzoeken zijn geoormerkt als zijnde gefinancierd door Pink Ribbon.

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe?

add remove

Het geld dat je ophaalt komt direct ten goede aan borstkankeronderzoek. Meer lezen over het werk van Pink Ribbon? Dat lees je hier.

Waarom werft Pink Ribbon fondsen voor borstkankeronderzoek?

add remove

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen borstkanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 3.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Meer onderzoek is daarom nog steeds hard nodig.

Welke onderzoeken financiert Pink Ribbon?

add remove

Pink Ribbon financiert onderzoeken op het gebied van borstkanker. Op de website van Pink Ribbon lees je welke onderzoeken financiering ontvangen. 

Hoe schrijf ik een team in?

add remove

In het inschrijfproces krijg je de keuze om een team aan te maken. Je kunt direct teamleden uitnodigen op lid te worden van je team. Of nodig later mede-vikingen uit om zich aan te sluiten bij jouw team. Iedereen binnen het team krijgt een eigen actiepagina.  

Hoe kiest Pink Ribbon haar onderzoeken uit?

add remove

Pink Ribbon ontvangt jaarlijks onderzoeksaanvragen van wetenschappers. Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding. De KWF Adviesraad, bestaande uit nationale toponderzoekers en (ex-)patiënten, toetst alle onderzoeksaanvragen kritisch op wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Lees hier meer over dit proces.

Kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief van Pink Ribbon?

add remove

Ja, je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief van Pink Ribbon. Hiermee houden we je op de hoogte over ontwikkelingen in onderzoek en onze bestedingen.

Wat betekent het CBF Keurmerk?

add remove

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek. Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven. Lees meer over het CBF.

Hoe kom ik in contact met iemand van Pink Ribbon?

add remove

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we verschillende contactmogelijkheden.

  • Ben je pers? Bekijk de website van Pink Ribbon voor de mogelijkheden.
  • Ben je een actievoerder of wil je een actie starten? Neem dan contact met ons op via acties@pinkribbon.nl
  • Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen: bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur) een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn
  • Meer informatie over borstkanker vind je ook op borstkanker.nl

Wat is Strong Viking?

add remove

Strong Viking is een organisatie die obstacle runs organiseert. Het draait allemaal om het verleggen van jouw grenzen en samen obstakels overwinnen. Een belangrijk onderdeel van alle Strong Viking edities is samen plezier maken! Bekijk de verschillende uitdagingen via Strong Viking en kies een challenge die bij jou past.

Hoeveel kost het om mee te doen?

add remove

Tickets koop je via de website van Strong Viking. Er gelden verschillende prijzen voor de verschillende afstanden. Koop je startbewijs op tijd voor de beste deal!

Ik kan niet meer meedoen. Worden mijn donaties teruggestort?

add remove

Nee, dat kan niet. Pink Ribbon geeft geen donaties terug. De donaties die je hebt opgehaald dragen bij aan nieuw en belangrijk borstkankeronderzoek. 

Moet ik entreegeld betalen als ik wil komen aanmoedigen?

add remove

Je bent van harte welkom om deelnemers aan te moedigen. Entree van het terrein is gratis. Het kan zijn dat er wel betaald moet worden voor parkeren.
Het event-terrein is vanaf 8.30 uur open. Op het terrein is eten en drinken te koop en er zijn diverse standjes te vinden.

Waar kan ik de starttijden vinden?

add remove

Startvakken verschillen per event maar zijn in hoofdlijnen zoals onderstaand schema. Vanaf de start van het event tot en met het laatste startvak, zullen om de 20 minuten startgroepen van start gaan.

19 km OCR Series – 9:20 uur (race wave)

42 km Iron Viking 09:40 uur

19 km starttijden: tussen 10:00 en 12.20 uur.

13 km starttijden: tussen 11:20 en 14.20 uur.

7 km starttijden: tussen 14.40 en 15.20 uur.

Check voor jouw event de informatie via de organisatie van Strong Viking.

We hebben ons ingeschreven voor verschillende afstanden. Kunnen we dan wel een team vormen?

add remove

Ja dat kan. Uiteraard ben je op de dag zelf niet heel de tijd samen, maar je kunt je wel samen laten sponsoren voor Pink Ribbon.

Tot wanneer kan ik in actie komen voor Strong Viking?

add remove

Je kunt in actie komen tijdens 5 Strong Viking evenementen in 2024. De laatste editie is op 22 september 2024. We sluiten alle actiepagina's 4 weken na het laatste evenement. Je kunt tot die tijd geld ophalen met je actiepagina.

Als ik me al heb ingeschreven voor een Strong Viking Run, kan ik kan later nog aangeven dat ik in het Pink Ribbon startvak wil starten?

add remove

Ja, dat kan. Door een mail te sturen aan de organisatie van Strong Viking. Je hoeft niet persé in een Pink Ribbon startvak te starten om je te laten sponsoren voor Pink Ribbon.

Wat is een algemene donatie?

add remove

Met een algemene donatie doneer je aan het evenement en niet aan een actievoerder. Het bedrag wordt bij de totale opbrengst van Strong Viking opgeteld.

Hoe doneer ik aan een deelnemer?

add remove

Via het zoekveld bovenin of via de knop doneer kun je zoeken op naam. Je kunt een gift overmaken met iDEAL en met een creditcard.

Wat is het belastingvoordeel van doneren?

add remove

Je donaties zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je hier.

Er wordt €0,40 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

add remove

Aan dit handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. Pink Ribbon probeert zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,40 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.

Doneren via IDEAL werkt niet.

add remove

Dat is vervelend. Neem even contact op met acties@pinkribbon.nl. Dan helpen we je verder.

Iets op de site werkt niet. Kan ik dat aan jullie doorgeven?

add remove

We horen het graag als iets niet werkt. Geef het even door via acties@pinkribbon.nl. Dan gaan we ermee aan de slag.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

add remove

Klik bij het inloggen op "Wachtwoord Vergeten". Je ontvangt dan een e-mail waarmee je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Tip: Check ook je SPAM inbox. Lukt het niet? Stuur ons dan even een mailtje via acties@pinkribbon.nl.

Waarom moet ik een account met wachtwoord aanmaken?

add remove

Iedere deelnemer schrijft zich in en krijgt een persoonlijke deelnemerspagina. Daarmee kun je makkelijk fondsenwerven voor Pink Ribbon. Jouw sponsoren maken hun donatie direct over op jouw pagina. Zo is het transparant hoeveel geld we hebben opgehaald.