It ain't over till the fat lady sings

By Milena Schoemaker-Stojanovic

Ik collecteer voor Pink Ribbon omdat ik aan den lijve heb ondervonden welke impact borstkanker op je leven kan hebben. Zelf zal ik niet meer beter worden maar ik hoop, mede door onderzoek dat mogelijk wordt gemaakt met jouw donatie, zo lang mogelijk op deze aardkloot rond te kunnen blijven lopen. Alle kleine beetjes helpen, help jij ook?

1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er voor al deze vrouwen. Met mijn collecte haal ik geld op voor belangrijk borstkankeronderzoek. Steun jij mij met een donatie? Samen bereiken we meer! Namens mijzelf en Pink Ribbon: Dankjewel!

My Achievements

Emails verstuurd

Profielfoto toegevoegd

Gedeeld op social media

Streefbedrag gehaald.

Aan eigen actie gedoneerd

Je bent begonnen: 10 euro opgehaald

Goed bezig: 100 euro opgehaald

Doorzetter: 250 euro opgehaald

Wauw: 500 euro opgehaald

Top fondsenwerver: 1000 euro opgehaald

My Updates

Medische update:

Monday 18th Dec
Vorige week had ik de halfjaarlijkse scan van mijn lijf om te kijken hoe het er nu, na bijna een jaar met hormoontherapie, voor staat. Zoals verwacht liep de stress in de loop van deze week aardig op bij het wachten op de uitslag. Je geest kan rare dingen met je doen en in gedachten balanceer je het ene moment op het randje van de dood en het volgende moment heb je het eeuwige leven (bij wijze van spreken dan 😊).
Gister mochten we ons melden bij de oncoloog voor het resultaat. Op weg er naar toe werd de spanning bijna onhoudbaar en het tegenkomen van een rouwauto maakte dat de stress levels bereikte die ongetwijfeld goed zouden staan in het Quinness Book of Records.
De oncoloog zag aan mijn gezicht al dat ik niet stiekem in mijn dossier had zitten neuzen en zei bij binnenkomst gelijk dat het goed was.. Pfffff… wat een ontlading op dat moment! Wat we nog niet wisten was hoe goed het wel niet was. (spoiler: Nee, ik ben NIET genezen 😊).
Op mijn skelet, waar alle uitzaaiingen zitten is op dit moment GEEN activiteit zichtbaar. De hormonen zijn zo goed aangeslagen dat de kanker op dit moment helemaal stil staat, eigenlijk in een soort van winterslaap zit. In mijn bloed zagen ze dat de Alkalisch fosfatase (een enzym dat verhoogt op het moment dat er o.a. iets met je botten aan de hand is) mooi meebewogen met de uitslag van de scans. Zo goed zelfs dat ik pas over een jaar weer gescand word en ik elke 3 maanden op basis van mijn bloeduitslagen en eigen gevoel wordt gemonitord.
Bij pijn, veranderende bloeduitslagen of als ik me onzeker voel en meer wil weten kan ik eerder gescand worden maar de arts ziet daar op dit moment geen noodzaak voor.
Echt supernieuws wat de feestdagen ineens een stuk feestelijker maakt, we hebben weer een jaar erbij gekocht! In het aankomende jaar eens goed de tijd nemen om de emoties van afgelopen jaar eens goed te verwerken en alle andere artsen die nog in het assortiment zitten af te lopen. Ik ben blij!!!

Wauw! Wat geweldig!

Monday 16th Oct
Dat er n.a.v. mijn afscheid op het werk en de cadeautjes met QR-code zo enorm gedoneerd zou worden had ik echt niet verwacht. Ik had mijn originele streefbedrag op 250 euro staan en vond dat al heel veel. Nu, iets meer dan een week later staat de teller al op ruim 900 euro!!! Hartverwarmend en fijn dat een afscheid dat voor mij zo ontzettend pijn doet toch nog iets moois kan voortbrengen. 

Uiteraard wil ik nu natuurlijk het liefst de 1000 euro halen, hoe tof!

Het maakt de pijn van de beslissing om te moeten stoppen met werken niet minder maar het doet me goed dat zoveel mensen stil staan bij een ziekte die zoveel impact op je leven (en dood) kan hebben.  Elke maand is voor mij borstkankermaand maar dankzij jullie gulle gaven heeft deze oktober borstkankermaand een gouden randje!
Dank jullie wel voor al de sprankjes hoop die jullie me geven!

Niet alleen steun maar ook updates

Friday 6th Oct
Fijn dat je op deze pagina bent aangekomen. Via deze pagina zal ik niet alleen donaties hopen te ontvangen maar ook je op de hoogte houden van hoe het met me gaat. 

Na de eerste diagnose in oktober 2023 bleek in december dat ik op meer dan 12 plekken uitzaaiingen op mijn skelet heb, Van werken aan beter worden ben ik naar palliatief patiënt gegaan. Het gaat nu om kwaliteit van leven en hopen dat ik die kwaliteit zo lang mogelijk kan behouden.
Wel heb ik helaas de keuze moeten maken om te stoppen met werken. Het ziek zijn, de ziekenhuisbezoeken en de mentale klappen kosten dermate veel energie dat hetgeen ik zo ontzettend leuk vind om te doen een immens grote hindernis is geworden.  Naast updates over hoe het met me gaat op facebook zal ik ook hier updates posten.