Veelgestelde vragen

Wat doet Pink Ribbon?

add remove

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.
Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding. Het geld dat Pink Ribbon ophaalt wordt besteed door KWF aan onderzoek en projecten op gebied van borstkanker. Subsidie aanvragen op het gebied van borstkankeronderzoek kunnen worden ingediend bij KWF. Deze onderzoeken zijn geoormerkt als zijnde gefinancierd door Pink Ribbon.

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe?

add remove

Het geld dat je ophaalt komt direct ten goede aan borstkankeronderzoek. Meer lezen over het werk van Pink Ribbon? Dat lees je hier.

Waarom werft Pink Ribbon fondsen voor borstkankeronderzoek?

add remove

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen borstkanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 3.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Meer onderzoek is daarom nog steeds hard nodig.

Welke onderzoeken financiert Pink Ribbon?

add remove

Pink Ribbon financiert onderzoeken op het gebied van borstkanker. Op de website van Pink Ribbon lees je welke onderzoeken financiering ontvangen. 

Hoe kiest Pink Ribbon haar onderzoeken uit?

add remove

Pink Ribbon ontvangt jaarlijks onderzoeksaanvragen van wetenschappers. Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding. De KWF Adviesraad, bestaande uit nationale toponderzoekers en (ex-)patiënten, toetst alle onderzoeksaanvragen kritisch op wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Lees hier meer over dit proces.

Kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief van Pink Ribbon?

add remove

Ja, je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief van Pink Ribbon. Hiermee houden we je op de hoogte over ontwikkelingen in onderzoek en onze bestedingen.

Wat betekent het CBF Keurmerk?

add remove

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek. Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven. Lees meer over het CBF.

Hoe kom ik in contact met iemand van Pink Ribbon?

add remove

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we verschillende contactmogelijkheden.

  • Ben je pers? Bekijk de website van Pink Ribbon voor de mogelijkheden.
  • Ben je een actievoerder of wil je een actie starten? Neem dan contact met ons op via acties@pinkribbon.nl
  • Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen: bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur) een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl Infolijn
  • Meer informatie over borstkanker vind je ook op borstkanker.nl

Wat is Drunens Wandelfestival?

add remove

Drunens Wandelfestival is een jaarlijks terugkerend wandelevenement in de Loonse en Drunense duinen georganiseerd door stichting 'Wandelen tegen Kanker'. Het evenement wordt ook wel de 'Roze Wandeltocht' genoemd. Omdat ze altijd geld ophalen voor Pink Ribbon.

Hoeveel kost het om mee te doen?

add remove

We vragen een eenmalige donatie van 10 euro om je in te schrijven voor het evenement.

Ik kan niet meer meedoen. Krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

add remove

Nee, het inschrijfgeld blijft een donatie aan Pink Ribbon

Ik kan niet meer meedoen. Worden mijn donaties teruggestort?

add remove

Nee, dat kan niet. Pink Ribbon geeft geen donaties terug. De donaties die je hebt opgehaald dragen bij aan nieuw en belangrijk borstkankeronderzoek. 

Kan ik mijn afstand wijzigen?

add remove

Je kunt op de dag zelf nog je afstand kiezen. Kijk onder evenementinformatie naar de starttijden van de verschillende afstanden.

Ik heb via de site van Drunens Wandelfestival een polo en/of badge besteld en gekozen voor ‘opsturen’. Wanneer kan ik deze thuis verwachten?

add remove

Wanneer je een polo en/of badge hebt besteld en gekozen heeft voor ‘opsturen’ krijg je deze een week voor het Wandelfestival thuisgestuurd.

Hoe schrijf ik mijn team in?

add remove

Kies bij inschrijven het aantal tickets dat je wilt kopen. (Stap 1).

In stap 3 maak je een team en in stap 4 voeg je jouw teamleden toe. We hebben een naam + e-mailadres van ze nodig om ook een actiepagina voor jouw teamleden te maken. Wil je geen actiepagina maken voor je teamleden of hebben jouw teamleden geen eigen e-mailadres? Geen probleem. Kies dan voor "Ik beheer dit account". Jij hebt dan hun tickets in beheer. We zullen geen actiepagina aanmaken voor je teamleden. 

Zijn er op de dag van het Wandelfestival zelf nog polo’s en badges te koop?

add remove

Ja, op 29 juni zijn er op het festivalterrein polo’s en badges te koop. Ook is er aan kraampje met andere merchandise.

Ik heb een team gemaakt. Kan ik later nog teamleden toevoegen?

add remove

Je kunt teamleden uitnodigen voor jouw team via je dashboard. Je teamleden kopen wel zelf een ticket. 

Kan ik mijn polo ruilen?

add remove

Ja dat kan, op basis van beschikbaarheid. Neem je polo mee naar het festivalterrein. Bij de merchandise stand kunnen we je polo ruilen.

Ik wil lid worden van een team. Hoe werkt dat?

add remove

Klik op "word lid van mijn team" op de teampagina waar je lid van wilt worden. Zie je deze button niet? Vraag dan aan de teamcaptain om je uit te nodigen. Je ontvangt dan een mailtje met een link. Klik op die link, maak je aanmelding compleet en je kunt samen met het team fondsenwerven.

Waar kan ik de starttijden vinden?

add remove

De starttijden zijn te vinden onder evenementinformatie. Of op de website van Drunens Wandelfestival zelf.

We wandelen verschillende afstanden. Kunnen we dan wel een team vormen?

add remove

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin de deelnemers verschillende afstanden wandelen. Uiteraard loop je dan niet (de hele tijd) samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Is geld ophalen verplicht?

add remove

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. 

Kan ik op één e-mailadres meerdere deelnemers aanmelden?

add remove

Ja dat kan. Kies bij jouw registratie het aantal tickets dat je wilt kopen. In stap 4, teamleden toevoegen, kies je voor "ik beheer dit account". We hebben dan alleen een naam + wandelafstand nodig van jouw wandelgenootje.

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor Drunens Wandelfestival?

add remove

Er is geen einddatum. Je kunt je zelfs op de dag zelf nog inschrijven op het festivalterrein.

Kan ik merchandise kopen van Drunens Wandelfestival?

add remove

Ja, vanaf 15 april kan je in de webshop van het Drunens Wandelfestival o.a. polo's en petten kopen. 

Wat is een algemene donatie?

add remove

Dat betekent dat je direct aan Pink Ribbon doneert. Dus niet aan een actievoerder.

Hoe doneer ik aan een deelnemer?

add remove

Via het zoekveld bovenin of via de knop doneer kun je zoeken op naam. Je kunt een gift overmaken met iDEAL en met een creditcard.

Wat is het belastingvoordeel van doneren?

add remove

Je donaties zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je hier.

Er wordt €0,40 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

add remove

Aan dit handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. Pink Ribbon probeert zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,40 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.

Doneren via IDEAL werkt niet.

add remove

Dat is vervelend. Neem even contact op met acties@pinkribbon.nl. Dan helpen we je verder.

Iets op de site werkt niet. Kan ik dat aan jullie doorgeven?

add remove

We horen het graag als iets niet werkt. Geef het even door via acties@pinkribbon.nl. Dan gaan we ermee aan de slag.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

add remove

Klik bij het inloggen op "Wachtwoord Vergeten". Je ontvangt dan een e-mail waarmee je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Tip: Check ook je SPAM inbox. Lukt het niet? Stuur ons dan even een mailtje via acties@pinkribbon.nl.

Kan ik meerdere deelnemers inschrijven op één e-mailadres?

add remove

Ja, dat kan. Je kunt bij inschrijven voor meerdere deelnemers tickets kopen. Kies voor 'beheer dit account' om hen met jouw e-mailadres in te schrijven. We hebben alleen de naam + de wandelafstand van jouw wandelgenoot nodig.

Waarom moet ik een account met wachtwoord aanmaken?

add remove

Iedere deelnemer schrijft zich in en krijgt een persoonlijke deelnemerspagina. Daarmee kun je makkelijk fondsenwerven voor Pink Ribbon. Jouw sponsoren maken hun donatie direct over op jouw pagina. Zo is het transparant hoeveel geld we hebben opgehaald.

Kan ik betalen voor mijn wandelmaatje?

add remove

Ja, dat kan! Kies bij inschrijven het aantal tickets dat je wilt kopen en maak een team aan.

We vragen je om in ieder geval de naam van jouw wandelmaatje door te geven. We raden je aan om jouw wandelmaatje uit te nodigen om ook een actiepagina aan te maken. Zo kunnen jullie samen nog meer geld op halen voor belangrijk kankeronderzoek.
Wil je dat niet? Dan kies je voor 'beheer dit account' en 'geen actiepagina maken' tijdens het inschrijven van jou en jouw team.